Louis

Ellen Lammers van hondentrimsalon Le Griffon Dogshop over Grote Poedel Louis:

Louis is een witte Poedelreu, 7 jaar oud, met een zeer sensitief en serieus karakter.  Ondoordachte acties, dat ligt niet in Louis’ aard. Toch is het wel een zeer sportieve en atletische hond met een  groot uithoudingsvermogen. Omdat Louis huisgenoot is van een 4- koppige meute Grand Bassets Griffon Vendéens, allen behept met een enorme jachtpassie, zijn de uitstapjes naar o.a. het bos nooit saai. Er is altijd wat te beleven in het leven van Louis.

Echter zoals het in sommige mensenlevens gaat, waarbij de ene altijd geluk schijnt te hebben en de ander de pechvogel blijkt te zijn, zo verging het ook Louis. Gesterkt door zijn passionele huisgenoten kwam Louis soms in situaties terecht die hij in zijn eentje waarschijnlijk uit de weg zou zijn gegaan. Zo had Louis op 6-jarige leeftijd al een aardig lijstje van lichamelijke ongelukjes. “Louis heeft een engeltje op zijn schouder”, zeiden wij altijd. Hij hervond zich altijd en ging weer gewoon door.

Tot in 2012; Louis begon rustiger te worden en teruggetrokken, soms bijna depressief. Mank lopen hoorde daar ook bij, dan weer met de voorhand en dan weer met de achterhand. Met pijnstilling en lijnrust ging het weg maar een paar weken later begon het weer overnieuw. Na een half jaar van kreupele periodes afgewisseld met medische behandelingen was de koek op. Louis strompelde alleen nog maar, hield zijn rug en nek stijf en kon zijn hoofd niet meer draaien. Ondanks de pijnstilling die hij kreeg. Mijn dierenarts stond voor een raadsel en raadde specialistisch onderzoek aan. Hij vermoedde dat de oorzaak van neurologische aard zou zijn.

Ik kwam in contact met Martine Burgers en wilde eerst kijken wat osteopathie op zou leveren. Al tijdens het eerste onderzoek ontdekte Martine een hernia-achtige plek daar waar de nekwervels overgaan in de borstwervels. Een serieuze blokkade. Het resultaat van de eerste behandeling was meteen verbluffend. Dezelfde avond liep Louis al stukken beter, meer ontspannen en hij kon zijn hoofd weer draaien. Hij had ook meteen een andere energie; minder zwaarmoedig.

In totaal heeft hij 4 behandelingen gehad, is de pijnstilling afgebouwd en is hij weer de oude opgewekte Louis geworden. Door zijn spieren te gebruiken tijdens de wandelingen (wel gedoseerd) kwam zijn bespiering al vlot weer terug. Nu, een half jaar later, is hij lichamelijk maar ook geestelijk weer helemaal in balans.

Ik ben osteopathie gaan zien als een onmisbare behandelmethode en ben heel blij dat Martine Louis zo goed heeft kunnen helpen. Ik zal zeker weer een behandeling laten doen als ik verandering opmerk bij hem. Ook mijn pups laat ik voortaan checken op blokkades. Vanuit mijn salon verwijs ik ook klanten door naar Martine.