Bibliotheek

Onderstaande boeken zijn in de praktijk te koop. Je kunt ze bestellen door een e-mail te sturen naar mc_burgers@hotmail.com.
Na betaling van het factuurbedrag (boekenprijs + verzendkosten), wordt de bestelling naar je opgestuurd.

‘Een hondenleven lang fysiek en mentaal in balans – deel 4: De hond als atleet’
Martine Burgers en Sam Turner
Verschijningsdatum: december 2017
Prijs: € 36,95

Er wordt steeds meer met honden gesport en er worden steeds meer verschillende hondensporten aangeboden. Agility, flyball, hoopers, canicrossen, de mogelijkheden om actief met je viervoeter bezig te zijn, zijn eindeloos! De hond wordt daarmee wel steeds minder ‘gewoon huishond’ en steeds meer een hondenatleet.

Een atleet gezond groot laten groeien, voorbereiden op de sport en blessurevrij houden tijdens zijn sportcarrière, vraagt specifieke kennis en begeleiding. Osteopaat Martine Burgers en hondentrainer Sam Turner zijn fervent voorstander van ‘voorkomen is beter dan genezen’. Middels dit boek geven zij je alle handvatten die je nodig hebt om op een gezonde en verantwoorde manier met je hond te sporten.

Om goed te kunnen trainen heb je theoretische bagage nodig en die komt in dit boek ruimschoots aan de orde. Door de kennis die je krijgt over trainingsleer, spieropbouw en de reden dat blessures ontstaan, kun je gerichter en efficiënter trainen. Na de theoretische onderbouwing volgen, per leeftijdscategorie, hoofdstukken met zeer uiteenlopende oefeningen op het gebied van gehoorzaamheid, zelfbeheersing en balans- en coördinatietraining.
Blessures zijn helaas niet altijd te voorkomen, maar door er adequaat mee om te gaan, kunnen ze het snelst genezen en kun je herhaling voorkomen. Vandaar dat er in dit boek ook een hoofdstuk over blessureleed is opgenomen.

Net als de vorige delen in deze serie zijn alle oefeningen weer voorzien van zeer duidelijke foto’s en wordt de theoretische uitleg verduidelijkt met zowel foto’s als illustraties.
_________________________________________________________________________________________________

‘Een hondenleven lang fysiek en mentaal in balans – deel 3: Je senior vervolgt zijn weg’
Martine Burgers en Sam Turner
Verschijningsdatum: september 2016eph15%20boekomslag-visual-3_web
Prijs: € 36,95

Pup, puber, volwassen hond, senior en bejaarde viervoeter. Elke periode in een hondenleven wordt gekenmerkt door zijn eigen specifieke behoeftes, mogelijkheden en valkuilen. Met dit boek beschrijven osteopaat Martine Burgers en hondentrainer Sam Turner levensfases waar nog maar weinig over geschreven is, namelijk de periodes van volwassenheid, senior zijn en bejaard worden.

Nadat je hond de puppy- en puberfase is ontgroeid, is hij niet ‘af’. Een hond blijft zijn hele leven groeien en zich ontwikkelen. Dit boek start waar het vorige deel ophield: bij de volwassen hond. Via hoofdstukken over training, spel en verzorging word je meegenomen naar de volgende levensfase van je hond en krijg je uitleg over de veranderingen in lichamelijke en mentale behoeftes tijdens de senior fase. Ook de laatste levensfase van de hond, de periode dat hij bejaard is, wordt uitgebreid besproken.

De oefeningen worden niet alleen stap voor stap in tekst uitgelegd, maar worden ook weergegeven in foto’s en illustraties. Ieder hoofdstuk bevat extra verdieping en praktische tips, verwerkt in duidelijke kaders.

‘Je senior vervolgt zijn weg’ is het derde deel in de vierdelige serie ‘Een hondenleven lang fysiek en mentaal in balans’. Het eerste deel ‘Elke pup een goede start’ en het tweede deel ‘Je puber goed op pad’ zijn met bijzonder positieve kritieken ontvangen en inmiddels al niet meer weg te denken uit de boekenkast van menig hondenliefhebber.

In deze serie verschijnt verder nog ‘De hond als atleet’. (september 2017)
___________________________________________________________________________________________________

‘Een hondenleven lang fysiek en mentaal in balans – deel 2: je puber goed op pad’3d cover
Martine Burgers en Sam Turner
Verschijningsdatum: september 2015
Prijs: € 36,95

Heel veel boeken over pups eindigen met ‘ zo rond de leeftijd van zes maanden komt je pup in de puberteit.’ Boeken over hoe dan om te gaan met die moeilijke puberfase, die zijn er eigenlijk nog  niet.

Dit 2e deel van ‘Een hondenleven lang…’, gaat verder waar deel 1 eindigt. We leggen je uit wat er eigenlijk allemaal gebeurd in een puberlijf en een puberbrein en waarom pubers nou eenmaal doen wat ze doen. Je krijgt alle bagage die je nodig hebt, om je hond goed door deze fase heen te krijgen.

Dit boek stopt niet als de puberteit voorbij is. Er staat ook uitgebreide uitleg in over hondentaal en over de volwassen hond. Het boek eindigt met een aantal hoofdstukken over het voorbereiden op het gaan sporten met je hond.

In deze serie zullen ook nog een 3e en een 4e deel geschreven worden. Deel 3 ‘ Je senior vervolgt zijn weg’ zal in september 2016 verschijnen. Deel 4 ‘De hond als atleet’, verschijnt in september 2017.
____________________________________________________________________________________________________

“Maar wat doe je nu eigenlijk…?”  
Martine Burgers
Verschijningsdatum: mei 2015
Prijs: € 11,95

‘Konden ze maar vijf minuten per dag praten, wat zou dat het een stuk makkelijker maken!’, hoor je diereneigenaren redelijk vaak verzuchten. Martines reactie daarop is: ‘oh, maar ze vertellen het wel, ze gebruiken er alleen geen woorden voor’. Martine is fulltime werkzaam als dierenosteopaat. Hele dagen is zij met haar handen ‘in gesprek’ met haar dierenpatiënten.

Een dier geeft heel goed aan wat hij voelt, waar hij last van heeft en wat hij ergens van vindt. Zijn manier van communiceren is alleen niet verbaal, maar non-verbaal. Door middel van houding, gedrag en reacties op wat er gebeurt, vertelt een dier zijn verhaal. Aan ons mensen dus de taak om die dierentaal te leren begrijpen.

Middels dit boek deelt Martine niet alleen haar visie op de dierenosteopathie, maar laat ze ook, aan de hand van allerlei
praktijkvoorbeelden, zien hoe dieren vertellen wat er met hen aan de hand is.
____________________________________________________________________________________________________

‘Een hondenleven lang fysiek en mentaal in balans – deel 1: elke pup een goede start’
Martine Burgers en Sam Turner
Verschijningsdatum: september 2014
Prijs: € 36,95

Krijg je bijna een pup of heb je net een pup in huis? Dan wil je hem uiteraard de best mogelijke start geven in zijn jonge leven. ‘Elke pup een goede start’ bied je praktische handvatten om je pup goed te laten functioneren in onze maatschappij en in jouw gezin. Door de handige oefeningen voor alle fases in de puppyperiode, geeft dit boek jou en je pup de allerbeste start! Vanuit verschillende invalshoeken geven osteopaat Martine Burgers en hondentrainer Sam Turner je alle inzichten in de ontwikkeling van je pup.

‘Kijk naar je hond en leer wat deze nodig heeft’ is het centrale thema in de behandelingen, lessen en workshops die zij geven. Hun positieve en vernieuwende manier van werken zorgt voor harmonie tussen hond en begeleider. Met dit boek leg je de basis voor een levenlang plezier. De oefeningen worden geïllustreerd met duidelijke foto’s en praktische tips. Deze zijn zo opgebouwd dat je de oefening gemakkelijk aan kunt passen aan de (lichamelijke) mogelijkheden van jouw pup in elke fase.

‘Elke pup een goede start’ is het eerste deel in een vierdelige serie. Het boek biedt informatie over het waarom van een bepaalde
oefening, geeft uitleg over hoe honden leren en hoe hun lichaam zich ontwikkelt in die belangrijke eerste zes maanden.
Deel 2 ‘Je puber goed op pad’ verschijnt in 2015, deel 3 ‘Je senior vervolgt zijn weg’ verschijnt in 2016 en deel 4 ‘De hond als atleet’
verschijnt in 2017.